Події

Зеленський вважає, що Україні вистачить власних сил для відновлення контролю над кордоном з РФ на Донбасі після появи такої можливості

Президент України Володимир Зеленський вважає, що незалежній Україні не потрібна допомога інших, навіть таких дружніх як Білорусь країн, для відновлення контролю над кордоном з РФ на Донбасі після появи такої можливості.

"Олександр Григорович Лукашенко, наскільки я знаю, він мені це говорив, не перший раз озвучував, що якщо вам (Україні - ІФ) потім буде потрібна допомога з приводу кількості прикордонників на кордоні України з Росією, коли вам потрібно буде брати під контроль кордон, то звертайтеся, ми (Білорусь - ІФ) обов'язково допоможемо. я йому подякував, але я думаю, що ми ж незалежна країна і у нас вистачить своїх прикордонників", - сказав він на брифінгу в середу вночі в Очакові після огляду повернутих РФ кораблів, відповідаючи на питання, чи не надходила йому відповідна пропозиція від Лукашенка.

Коментуючи обговорювану нещодавно в ЗМІ пропозицію першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, Зеленський зазначив, що в реальності теза Назарбаєва звучала так: "Мені здається, щоб у вас з'явилися відносини з Росією, вам потрібна зустріч тет-а-тет (Зеленського і Путіна - ІФ)".

"Я йому сказав, що заради миру на Донбасі і повернення наших територій я готовий до будь-яких форматів, зокрема, наш головний формат - нормандський", - вказав президент України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ