13:12 22.11.2019

Пєсков про відеозаписи розправи в Сирії: Якщо російські слідчі органи вважатимуть за необхідне, то проведуть розслідування

1 хв читати
Пєсков про відеозаписи розправи в Сирії: Якщо російські слідчі органи вважатимуть за необхідне, то проведуть розслідування

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі шоковані оприлюдненим у ЗМІ відеозаписом, на якому стверджується, що бійці ПВК "Вагнер" жорстоко вбивають сирійського військовослужбовця; він не виключив, що слідчі органи можуть провести розслідування.

"Справді, вони (ЗМІ) оприлюднили шокуючі фотографії. Сьогодні вдалося ознайомитися. Це дійсно шокуюча інформація", - сказав Пєсков у п'ятницю журналістам.

"Я не знаю, наскільки виправдані висновки, які робляться, всілякі спроби ідентифікувати людей. У будь-якому разі можу сказати, що ми не володіємо жодною інформацією й не маємо жодного стосунку до цих осіб", - наголосив Пєсков.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про необхідність розслідування слідчими органами РФ цих відеозаписів, Пєсков сказав: "Якщо вони вважатимуть за необхідне, то вони це зроблять".

Відео страти, вчиненої нібито в червні 2017 року, було розміщено на сайті "Новой газеты". Під час розслідування журналісти встановили особу одного з учасників розправи. "Така людина знайшлася серед відомих нам документально підтверджених найманців групи "Вагнер", - стверджувала "Новая газета".

З посиланням на арабську пресу видання повідомило, що жертвою розправи став сирієць-дезертир, а місцем страти названо родовище Шаїр у сирійській провінції Хомс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА