16:22 22.11.2019

Криклій запропонує Кабміну звільнити свого заступника з євроінтеграції Клітіну

2 хв читати
Криклій запропонує Кабміну звільнити свого заступника з євроінтеграції Клітіну

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій на наступному засіданні Кабінету Міністрів подасть прохання про звільнення свого заступника з питань європейської інтеграції Олександри Клітіної.

"Я як міністр інфраструктури приймаю рішення: на наступний Кабмін вноситиму подання щодо звільнення заступника міністра з питань європейської інтеграції Олександри Клітіної", - сказав він у відеозверненні, оприлюдненому прес-службою Мінінфраструктури.

Криклій зазначив, що після повернення Клітіної з відрядження провів із нею розмову, під час якої розцінив її поведінку як таку, що не відповідає члену команди міністерства.

"Але коли я запропонував за власним бажанням піти з посади, пані Клітіна дала зрозуміти, що вона хоче розпочинати власну політичну кар'єру, хоче скористатися цією ситуацією. І, власне, увесь фон, увесь хайп, створений навколо цієї ситуації, буде використовувати для того, щоб боротися за цю посаду", - заявив міністр.

Криклій також наголосив, що якщо у когось виникли зауваження до нього, необхідно звертатися до правоохоронних органів.

"Ну і, власне, я не зовсім розумію, як можна працювати в команді з таким міністром, до якого є зауваження. Тому заступник, логічно припустити, звільняється за власним бажанням, а не намагається через "чатики" з паном "Джокером" стати міністром", - сказав він.

Міністр також наголосив, що європейська інтеграція є одним із пріоритетів України. "Я звертаюся з проханням до правоохоронних органів перевірити викладені в тій переписці (переписка Клітіної та пранкера "Джокера" - ІФ), яка стала публічною, стосовно корупційних або можливо корупційних фактів, щодо "Укрзалізниці", щодо діяльності проектного офісу SPILNO і решти речей. Буду вдячний за надання відкритої, офіційної інформації, і готовий про це відзвітувати перед громадянами", - зазначив міністр.

Окремо міністр звернув увагу на питання гендерної рівності та неприпустимості зневажання честі та гідності людини на ґрунті її статевої приналежності. "Сексизм, ейджизм та інша дискримінація - неприпустиме явище у будь-яких сферах життя, і особливо в політиці. Прошу вибачення за тих чоловіків, яким стало сили жартувати, але забракло сили вибачитися", - написав міністр пізніше на своїй сторінці у Facebook.

Олександру Клітіну призначено заступником міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції з 18 вересня 2019 року.

Спочатку вона потрапила в скандал через нардепа Антона Полякова, який 19 листопада оприлюднив аудіозапис, де чоловіки обговорюють Клітіну як нового заступника міністра.

Інший скандал виник після оприлюднення листування пранкером "Джокером". Говорячи про закупівлю локомотивів для АТ "Укрзалізниця", Клітіна звинуватила міністра інфраструктури Владислава Криклія в корупції, написавши, що він "мутить із тендерами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА