19:27 22.11.2019

Рятувальну операцію екіпажу аварійного танкера Delfi в Одесі завершено, але залишається загроза екологічного лиха

2 хв читати
Рятувальну операцію екіпажу аварійного танкера Delfi в Одесі завершено, але залишається загроза екологічного лиха

Аварійно-рятувальну операцію екіпажу танкера Delfi, який подав сигнал лиха 20 листопада 2019 року, успішно завершено, трьох членів екіпажу евакуювали, повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

"Аварійно-рятувальна операція завершена. Водолазам вдалося евакуювати всіх трьох членів екіпажу. Їх доправили до найближчих лікарень. Медики борються за їхнє здоров'я. Дякую всім, хто долучився до операції!", - написав Куций у Facebook у п'ятницю.

У свою чергу прес-служба Державної прикордонної служби України повідомила, що залишається загроза екологічного лиха.

"Екіпаж евакуювали, та ситуація з судном залишається актуальною, адже є загроза, що пошкодження його стихією спричинить екологічну катастрофу", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також зазначили, що доставлені на сушу моряки не могли навіть стояти на ногах (попередньо - через перевтому та переохолодження). "Останнім на сушу доставили капітана, його водолази дістали із напівзатопленого технічного приміщення танкера", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов повідомив, що державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу відібрали проби води на місці перебування підтопленого танкера.

"В результаті встановлено перевищення за вмістом у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії. Проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори перебувають на місці події", - йдеться в повідомленні Фірсова на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що в Одеській затоці зірвало з якоря танкер Delfi під прапором Молдови. Рятувальники і приватний буксир "Австралія" намагалися евакуювати екіпаж судна.

Як пояснила Адміністрація морських портів України, спочатку зазначене судно перебувало в нейтральних водах і не подавало заявок на вхід до Одеського чи Південного морських портів. Але згодом воно подало сигнал про те, що зазнає лиха без палива, з непрацюючим двигуном. У зв'язку з цим рятувально-координаційний центр "Одеса" прийняв сигнал та почав вживати заходів, спрямованих на ліквідацію аварійної ситуації. Із судновласником було узгоджено буксирування танкера для постановки до вільного причалу в порту "Очаків".

У ніч на 22 листопада Delfi вдалося закріпитися якорем на відстані близько однієї милі від берега в районі пляжу "Дельфін". Проте, за даними АМПУ, о 5:00 повільний дрейф відновився.

Судно Delfi (власник - компанія, зареєстрована в м. Бірмінгемі, Велика Британія) не має вантажу, команда на борту складається з трьох членів екіпажу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА