08:01 23.11.2019

Директор ДБР Труба щодо своєї відставки: я піду, але бажано через три роки

2 хв читати
Директор ДБР Труба щодо своєї відставки: я піду, але бажано через три роки

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначає, що готовий покинути свою посаду, але тільки через три роки.

"Якщо стоїть питання про те, чи піду я, - так, але бажано через три роки", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "Україна" в п'ятницю ввечері.

На його думку, наразі не йдеться про недовіру директору ДБР, а про перезавантаження цього органу. "З приводу перезавантаження - давайте не будемо поспішати. Буде 3 грудня і буде очікуваний результат", - вказав Труба.

Директор ДБР зазначає, що за рік роботи цього органу є відповідні результати, а умови гарантій незалежності ДБР прописані в законі про Державне бюро розслідувань, серед яких і конкурс на посаду директора.

Як повідомлялося, 15 листопада Верховна Рада не встигла на пленарному засіданні в п'ятницю завершити розгляд законопроекту про перезапуск ДБР. Народні депутати в п'ятницю почали розгляд у другому читанні президентський законопроект №2116 "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності ДБР і розглянули частину правок.

"Державне бюро розслідувань змінює свій статус з центрального органу виконавчої влади, який здійснює правоохоронну діяльність на державний правоохоронний орган. Друге - директору ДБР надаються повноваження для одноосібного прийняття рішень і несення всієї повноти відповідальності за результати діяльності ДБР. Третє - посилення контрольної функції парламенту, зокрема Верховна Рада за результатами звіту голови ДБР за календарний рік може визнати роботу директора органу незадовільною, що може спричинити за собою звільнення з посади. Четверте - з метою забезпечення розслідування справ Майдану передбачається можливість переведення слідчих прокуратури і прокурорів, які розслідували справи Майдану, в ДБР без обов'язкового проведення конкурсу", розповів глава парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський при обговоренні законопроекту.

За словами Монастирського, в зв'язку з істотною зміною повноважень директора Держбюро розслідувань і зміною статусу цього органу з дня набрання чинності законопроекту №2126 припиняються повноваження чинного глави ДБР Романа Труби і його заступників і починається процес перезапуску органу.

Депутати продовжать розгляд законопроекту наступного пленарного засідання (3-6 грудня).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА