08:14 03.12.2019

Трамп задоволений доповіддю республіканців у відповідь на звинувачення демократів щодо імпічменту

2 хв читати
Трамп задоволений доповіддю республіканців у відповідь на звинувачення демократів щодо імпічменту

Президент Дональд Трамп ознайомився з підготовленою республіканцями доповіддю, яка відкидає звинувачення демократів з імпічменту, і залишився задоволеним.

"Щойно приземлився в Сполученому Королівстві, прямуючи до Лондона на завтрашні зустрічі НАТО. Перед посадкою я прочитав доповідь республіканців щодо імпічменту. Відмінна робота! У радикальних лівих немає справи. Прочитайте стенограми. (...) Чи можемо ми піти до Верховного суду, щоб зупинити (цей процес - ІФ)?" - написав Трамп у Твіттері.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що республіканці підготували 123-сторінкову доповідь, яка відкидає твердження демократів про те, що президент Дональд Трамп зловживав службовим становищем у своїх відносинах з Україною. Цей документ був підготовлений у відповідь на доповідь демократів, яка може бути опублікованою у вівторок і в якій, як очікується, будуть викладені звинувачення, які ляжуть в основу потенційних статей імпічменту проти президента.

"Представлені докази не підтверджують жодного з цих тверджень демократів, і жоден зі свідків демократів не засвідчував наявності злочину високого рівня або проступку", - йдеться в копії доповіді, з якою вдалося ознайомитися CNN.

У доповіді республіканців зазначається, що у Трампа дійсно є побоювання щодо колишнього віце-президента Джо Байдена, його сина Гантера Байдена і компанії Burisma.

Підкреслюється, що президент не тиснув на керівництво України, щоб воно почало розслідування стосовно Burisma і Байденів, і що наявні у демократів докази не підтверджують, що Трамп відмовився від зустрічі або допомоги США Києву в сфері безпеки.

"Президент Трамп має глибоко вкорінений, справжній і розумний скептицизм щодо України через її історію повсюдної корупції", - йдеться в доповіді.

Республіканці стверджують, що не було нічого поганого в дзвінку президента 25 липня президенту України Володимиру Зеленському, який послужив основою для анонімної скарги інформатора, що стала відправною точкою для початку процедури імпічменту.

"Президент Зеленський публічно і неодноразово заявляв, що не відчував жодного тиску. Президент Трамп публічно і неодноразово заявляв, що не чинив жодного тиску", - йдеться в доповіді.

У документі також стверджується, що є "незаперечні докази того, що високопоставлені українські урядовці виступали проти президента Трампа на виборах 2016 року і робили це публічно".

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Зеленського почати розслідування щодо сина одного із своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА