19:31 03.12.2019

Екс-главі слідчого управління Генпрокуратури Щербині повідомили про підозру

2 хв читати

Детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігорю Щербині, повідомляє прес-служба НАБУ.

"3 грудня 2019 року детективи Національного бюро за погодженням прокурорів САП повідомили екс-начальнику Головного слідчого управління ГПУ і підприємцю в сфері будівництва, викритим в отриманні $ 75тис. неправомірної вигоди, про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч .2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України ", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, колишній чиновник ГПУ за посередництва підприємця в сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовника $ 150 тис. неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі директору Державного бюро розслідувань.

Так, директор ДБР в обмін на гроші нібито повинен був забезпечити закриття кримінального провадження, яке розслідує територіальне управління цього органу щодо дій згаданої компанії.

"Чоловіків затримали після отримання ними першого траншу $ 75 тис. з обумовлених $ 150 тис", - додали в НАБУ.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з листопада 2019 року.

Раніше з посиланням на джерело повідомлялося про те, що Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в зв'язку з можливими зловживаннями в Державному бюро розслідувань.

Обшуки, зокрема, проводилися за місцем роботи та проживання екс-начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини.

Крім того, на причетність до можливого скоєння даного злочину перевіряється директор ДБР Роман Труба.

3 грудня президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність "перезавантажити" керівництво ДБР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА