08:37 04.12.2019

Ірак оголосив про затримання заступника вбитого ватажка ІД Багдаді

1 хв читати
Ірак оголосив про затримання заступника вбитого ватажка ІД Багдаді

В Іраку затримали людину, яку вважають заступником вбитого ватажка терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД) Абу Бакра аль-Багдаді. Про це повідомляють Alsumaria і Alarabiya з посиланням на службу безпеки Іраку.

Уточнюється, що терорист, відомий як Абу Халдун, мав фальшиві документи на ім'я Шаалан Обейд і переховувався на знімній квартирі в Кіркуку. За даними служби безпеки, він був заступником аль-Багдаді і так званим "військовим еміром" провінції Салах-ед-Дін.

В кінці жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про знищення лідера ІД Абу Бакра аль-Багдаді в Сирії. За його словами, терорист підірвав себе в тупиковому тунелі, разом з ним загинули його троє дітей.

Пізніше Reutrs з посиланням на повідомлення близького до терористичного угруповання інформаційного агентства AMAQ повідомив, що ІД підтвердила смерть аль-Багдаді, а також обрала нового наступника. За даними агентства, ним став Аби Ібрахім аль-Хашемі аль-Кураши. В Держдепартаменті заявляли, що США практично нічого не відомо про нового лідера ІД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА