19:25 04.12.2019

У США стартували нові слухання щодо імпічменту Трампа

3 хв читати
У США стартували нові слухання щодо імпічменту Трампа

У Вашингтоні стартували слухання у юридичному комітеті палати представників США, присвячені процедурі імпічменту президента США Дональда Трампа, повідомляють американські ЗМІ.

Голова юридичного комітету демократ Джеррі Надлер, виступаючи на початку слухань, заявив, що адміністрація Трампа створює безпрецедентні перешкоди для розслідувань, що здійснюються стосовно президента.

"Під час процедури імпічменту в 1974 році президент (Річард - ІФ) Ніксон передав десятки записів. У 1998 році президент Клінтон здавав аналіз крові. Президент Трамп, навпаки, відмовився надати хоча б один документ і наказав усім свідкам не давати показання", - заявив Надлер.

Республіканець Даг Коллінз дорікнув демократів у тому, що вони намагаються під будь-якими приводами організувати імпічмент Трампа з тих пір, як той обійняв посаду президента. Також Коллінз заявив, що демократи поспішають із процедурою імпічменту, оскільки вони бояться програти президентські вибори у 2020 році.

"Хочете знати, що насправді є стимулом для цього (процедури імпічменту - ІФ)? Дві речі: годинник і календар. Годинник і календар є стимулом, не факти", - заявив Коллінз.

З ім'ям Річарда Ніксона в США пов'язаний Вотергейтський скандал, який у результаті призвів до відставки президента. Білла Клінтона обвинуватили у псевдосвідченні та перешкоджанні правосуддю через сексуальний скандал з Монікою Левінскі. Стосовно обох цих президентів було ініційовано процедуру імпічменту.

На слуханнях в юридичному комітеті у середу виступають чотири професори, які є експертами у законодавчій сфері. Вони мають допомогти комітету визначити, чи можна пред'явити Трампу обвинувачення, що тягнуть за собою імпічмент, на підставі його бесіди з президентом України Володимиром Зеленським.

Один із виступаючих, Майкл Герхардт, заявив, що Трамп "атакував усі конституційні гарантії, спрямовані проти встановлення монархії" у США. Ще один спікер, Памела Карлан, заявила, що Трампа варто притягти до відповідальності, якщо громадяни США "мають намір зберігати вірність конституції та республіці".

Раніше низка слухань відбулася у комітеті з розвідки палати представників США, після яких комітет оприлюднив доповідь про процес імпічмента Трампа.

Конгресмени у доповіді виділили два основних напрями, за якими, на їхню думку, Трамп допустив серйозні порушення. Перше із них вони охарактеризували як "неналежне виконання обов'язків". У доповіді наголошується, що доказів неналежного виконання обов'язків Трампом - "безліч".

Друга група порушень, що фігурує у доповіді - це обструкція розслідування Палати представників. У документі наголошується, що Трамп заблокував надання свідчень декількох чиновників, а також - передання конгресменам документів.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався під час телефонної розмови 25 липня переконати президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА