12:20 05.12.2019

Французькі Альпи були таємною базою російських агентів

1 хв читати
Французькі Альпи були таємною базою російських агентів

Співробітники російських спецслужб використовували французькі Альпи як базу для операцій у всій Європі, повідомила в четвер радіостанція "Дойче велле".

Із посиланням на французьку газету "Монд" радіостанція стверджує, що, як з'ясували західні спецслужби, базою в Альпах користувалися 15 співробітників "елітного підрозділу ГРУ, що відповідає за замовні вбивства, акти саботажу й управління так званими мертвими поштовими скриньками, що їх використовують таємні агенти та їхні підручні для обміну інформацією".

Згідно з публікаціями, один із цих співробітників, напевне, був причетний до замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в березні 2018 року в британському Солсбері. Західні спецслужби вийшли на слід цієї групи під час розслідування замаху на Скрипалів. У розслідуванні брали участь служби контррозвідки Великої Британії, Франції, Швейцарії, США.

За їхніми даними, в період з 2014-го по 2018 рік ці російські агенти неодноразово зупинялися в невеликих французьких містечках на південному сході Франції, зокрема в Шамоні й Евіані. Вони працювали в Болгарії, Молдові, Чорногорії та інших країнах, але не у Франції, зазначає німецька радіостанція з посиланням на французьке видання.

Вона нагадує, що напередодні уряд ФРН вислав з Німеччини двох російських дипломатів на тлі скандалу навколо замовного вбивства громадянина Грузії в Берліні в серпні цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА