18:52 05.12.2019

Філарет стане главою місії в складі УПЦ (ПЦУ)

2 хв читати
Філарет стане главою місії в складі УПЦ (ПЦУ)

Синод, який отримав від Константинополя автокефалію Української православної церкви (Православної церкви України), вирішив створити для почесного патріарха Філарета (Денисенка - ІФ) релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії.

Як повідомляє в четвер прес-служба Київської митрополії УПЦ (ПЦУ) у заяві "про гарантії забезпечення гідного становища почесного патріарха Філарета", на засіданні Священного синоду УПЦ (ПЦУ) 5 грудня 2019 року було розглянуто питання про стан Філарета і забезпечення умов його життя і діяльності "у зв'язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату".

Синод ухвалив рішення: "враховуючи минулі особливі заслуги в розвитку церкви і з метою забезпечення гідного становища почесного патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату" та враховуючи позицію почесного патріарха Філарета - створити релігійну організацію в складі Православної церкви Україна в формі місії".

Крім того, за Філаретом збережено право для довічного проживання і використання для своєї діяльності комплексу будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36.

Почесний патріарх Філарет також має довічне право на здійснення богослужінь у Володимирському соборі Києва.

"Довічне матеріальне утримання почесного патріарха Філарета і фінансування релігійної організації у формі місії здійснюється за рахунок відрахувань від Володимирського собору міста Києва та добровільних пожертвувань", - йдеться в заяві про рішення Синоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА