11:44 06.12.2019

Слідчі Нацполіції направили до суду справу забудовників, які завдали майже 60 млн грн збитків громаді Києва

2 хв читати
Слідчі Нацполіції направили до суду справу забудовників, які завдали майже 60 млн грн збитків громаді Києва

Поліцейські завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому відразу за вісьма статтями Кримінального кодексу України, стосовно двох учасників організованої групи, що вчинили низку кримінальних злочинів, пов'язаних із незаконним будівництвом двох житлових кварталів.

"Так, організатора групи та її виконавця - директора підприємства-замовника будівництва – обвинувачують у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві на ній житлового комплексу. Окрім того, підозрюваним інкримінують службове підроблення офіційних документів – декларацій про початок будівельних робіт та про відповідність об’єкту до експлуатації. Такі дії спричинили тяжкі наслідки", - повідомляє управління комунікації Нацполіції України.

Також зловмисників обвинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем - коштами інвесторів житлового комплексу в Києві. Крім того, йдеться про зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки, підроблення та використання завідомо підроблених документів та умисне невиконання судового рішення.

Такі порушення передбачено вісьма статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст.28 ч.2, 3 ст.197-1, ч.2 ст.366, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364-1, ч .4 ст.358; ч.2 ст.382 та ч.3 ст.212.

"У результаті своєї злочинної діяльності учасники групи завдали територіальній громаді міста Києва, інвесторам житлового комплексу, Київському національному університету архітектури і будівництва збитків загалом на майже 60 мільйонів гривень. Окрім того, йдеться про ще 5,3 млн гривень збитків внаслідок організації умисного ухилення службовими особами підприємства – замовника будівництва від сплати податків", - додали в Нацполіції

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА