16:05 06.12.2019

Меджліс має намір провести мирну ходу з материкової України в Крим, щоб спонукати міжнародні організації до захисту прав жителів Криму - Чубаров

2 хв читати
Меджліс має намір провести мирну ходу з материкової України в Крим, щоб спонукати міжнародні організації до захисту прав жителів Криму - Чубаров

Голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про ініціативу провести мирну ненасильницьку акцію і пішу ходу з материкової України на окупований Росією Кримський півострів, щоб допомогти міжнародним організаціям активніше реалізовувати прийняті ними рішення у зв'язку з окупацією Криму.

"Меджліс кримськотатарського народу виступає з публічною ініціативою про підготовку до міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ проти насильства та окупації. Марш гідності", - розповів він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Чубаров зазначив, що формою проведення такої акції в меджлісі бачать організацію пішої ходи з материкової частини на Кримський півострів, тимчасово окупований Російською Федерацією.

"На сьогодні між Україною і Кримом розташовані незаконні кордони. А ми будемо йти до себе додому", - сказав він.

За його словами, ця акція покликана допомогти ООН, ОБСЄ, Європейському Союзу та іншим міжнародним структурам у реалізації прийнятих ними рішень на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, на що їм, можливо, не вистачає певної волі, забезпечивши тим самим дотримання прав кримськотатарського народу, українців, усіх громадян України в Криму.

Чубаров зазначив, що меджліс звертатиметься до країн, які входять до цих організацій, суддів Міжнародного суду ООН, до СММ ОБСЄ, до народних депутатів України, до депутатів Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, які "голосували за дуже правильні рішення", щоб спільно їх реалізовувати.

Глава меджлісу зазначив, що дату проведення ходи буде визначено пізніше після формування штабу підготовки акції та консультацій з усіма сторонами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА