Події

В Одесі СБУ припинила діяльність угруповання здирників

Служба безпеки України припинила діяльність угруповання, яке займалося здирництвом грошей від учасників судових розглядів, обіцяючи їм нібито сприяння у звільненні від адміністративної або кримінальної відповідальності.

Як повідомляє прес-центр СБУ, схема була створена чотирма жителями Одеси. Через особисті зв'язки вони підшукували громадян, справи яких знаходилися на розгляді в судах. За різні суми грошей зловмисники пропонували їм сприяння в нібито позитивному вирішенні питань у судових органах, зокрема щодо уникнення адміністративної або кримінальної відповідальності. При цьому фактичного впливу на прийняття відповідних судових рішень учасники угруповання не мали.

Кошти постраждалі повинні були перераховувати на банківську карту. Контакти з "клієнтами" зловмисники здійснювали дистанційно.

Всього було задокументовано десять подібних випадків. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи в Одесі і Запорізькій області правоохоронці виявили понад 100 SIM-карт мобільного зв'язку, кредитні та платіжні банківські картки, термінали мобільних телефонів, електронно-обчислювальну техніку з доказами незаконних дій.

Наразі вирішується питання про повідомлення підозри учасникам угруповання за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ