Події

В акції на Майдані в Києві брали участь близько 8 тис. громадян, увечері під ОП зібралися близько 2 тис.

У поліції Києва повідомляють, що анонсована на день неділі масова акція на Майдані Незалежності відбулась без грубих порушень громадського порядку, а в вечірній акції перед будівлею Офісу президента України на вул.Банковій беруть участь близько 2 тис. людей.

"Анонсований на сьогодні захід на столичному Майдані Незалежності закінчився. У ньому взяли участь близько 8 тис. громадян. Під час заходів на Майдані Незалежності грубих порушень громадського порядку не зафіксовано: на одну людину склали адмінпротокол за дрібне хуліганство", - йдеться в повідомленні Відділу комунікації поліції Києва.

Разом з тим, додають у відомстві, станом на вечір неділі під Офісом президента на вул.Банковій масові заходи тривають.

"Зараз у них беруть участь близько 2 тис. людей", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, поліцейські, нацгвардійці і співробітники Держслужби України з НС продовжують нести службу.

"Всього протягом дня на охорону правопорядку в Києві заступили півтори тисячі правоохоронців. Щоб не допускати конфліктних ситуацій під час акції працюють представники поліції діалогу", - розповіли в столичному главку поліції.

Як повідомлялося, з 13.00 до 15.30 неділі, 8 грудня, на Майдані Незалежності в Києві пройшла акція "Червоні лінії для Зеленського", спрямована на застереження президента Володимира Зеленського від переходу "червоних ліній", тобто від здачі національних інтересів під час переговорів в "нормандському форматі" в Парижі 9 грудня і прямих переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. Організаторами акції виступили партії "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина", "Свобода", Рух Опору Капітуляції, Українська Добровольча Армія, "Демократична сокира", ГО "Солідарна справа громад".

Крім цього в неділю ввечері перед будівлею Офісу президента України на вул.Банковій почалася акція "Варта на Банковій", метою якої є попередити Володимира Зеленського про неприпустимість поступок РФ на шкоду національним інтересам України на переговорах лідерів країн "нормандського формату".

За словами присутніх, вони вийшли під стіни Офісу президента з вимогою до Зеленського не допустити здачі національних інтересів України під час зустрічі "нормандської четвірки" 9 грудня. Організатори акції - представники руху "Ні капітуляції" - заявили, що вони збираються ночувати під Офісом президента і перебувати там до закінчення саміту в Парижі. Учасники акції встановили перед будівлею ОП кілька наметів і змонтували сцену, з якої, за словами організаторів, планується показувати українські фільми, читати лекції і слухати виступи музикантів і співаків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ