08:26 09.12.2019

До 12 збільшилася кількість загиблих на пожежі в Одеському коледжі

2 хв читати
До 12 збільшилася кількість загиблих на пожежі в Одеському коледжі

Станом на 7:00 понеділка, 9 грудня, кількість загиблих унаслідок пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу зросла до 12 людей, повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Усього внаслідок пожежі загинуло 12 осіб: 4 грудня о 12:20 одна жінка померла в лікарні. 5 грудня о 17:40 тіло однієї людини виявлено під час проведення пошукових робіт. 6 грудня о 15:30 під час розбору завалів виявлено тіла ще двох загиблих. 7 грудня о 00:40 під час розбору завалів виявлено тіло однієї людини. О 16:30 під час розбору завалів виявлено тіла ще двох осіб. О 18:35 у лікарні від отриманих травм помер рятувальник. 8 грудня о 8:30 під час розбору завалів виявлено тіла двох осіб. 9 грудня о 00:35 під час розбору завалів виявлено тіло однієї людини. О 5:15 під час розбору завалів виявлено тіло однієї людини", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сайті ДСНС.

Згідно з інформацією, нині в лікарнях залишаються 9 із 30 постраждалих під час НП.

Водночас у ранковому зведенні немає інформації про кількість людей, доля яких досі невідома. При цьому в неділю вдень прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що залишається невідомим місцеперебування восьми осіб, що, ймовірно, були в згорілій будівлі коледжу.

"Аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи тривають", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, о 10:12 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 людей (12 осіб вивели сходовими клітинами, 10 осіб вивели ланки ГДЗС і 18 осіб - за допомогою сходів та автопідйомників) з близько 400, що перебували в будівлі на момент займання.

О 14:18 того самого дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків займання і тління тривало ще тривалий час.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 та 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА