17:33 11.12.2019

Генпрокуратура і ДБР здійснили обшуки в будинку екс-нардепа Микитася

2 хв читати
Генпрокуратура і ДБР здійснили обшуки в будинку екс-нардепа Микитася

Прокурори Генеральної прокуратури і слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) сьогодні, 11 грудня, здійснили обшук за місцем проживання народного депутата VIII скликання Максима Микитася.

"Так, за процесуального керівництва прокурорів ГПУ слідчі ДБР встановили, що цей народний депутат, можливо, вчинив дії, спрямовані на легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом у розмірі понад 200 млн грн", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу.

У відомстві зазначили, що наразі вирішується питання про накладення арешту на майно, зокрема, виявлене під час обшуку.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, йдеться про Максима Микитася.

У свою чергу прес-служба ДБР поінформувала, що у 2016 році нардеп вчинив підроблення документів, зокрема, договору купівлі-продажу цінних паперів та корпоративних прав із громадянами.

"Відомості про факт скоєння таких фінансових операцій та отримання у зв'язку з цим доходу було внесено до декларації кандидата в народні депутата України VIII скликання", - йдеться в повідомленні.

Так, слідство встановило, що одна людина серед тих, із ким укладалися договори, померла до підписання документа. Крім того, у осіб, з якими нібито укладалися угоди про продаж цінних паперів, відсутні нараховані доходи.

"Отримана під час досудового розслідування інформація підтверджує той факт, що згадані угоди не були належним чином зареєстровані. Наразі досудове розслідування в кримінальному провадженні триває", - додали в ДБР.

Правоохоронці кваліфікували справу за ч.1 ст.209 (відмивання грошей) і ч.1 ст.358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА