18:11 11.12.2019

СБУ припинила діяльність хакерів, які продавали росіянам закриту інформацію

1 хв читати
СБУ припинила діяльність хакерів, які продавали росіянам закриту інформацію

Служба безпеки України блокувала діяльність організованого угруповання, учасники якого незаконно продавали дані з закритих державних інформаційних ресурсів, зокрема військового характеру, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес четверо жителів Івано-Франківської та Львівської областей. Зловмисники створили сайт, розміщений на зарубіжному сервері, через який пропонували "клієнтам" придбати інформацію з обмеженим доступом. Вартість послуг залежала від обсягу даних, які незаконно реалізовували. Серед масивів протиправно отриманих даних були, зокрема, відомості військового характеру про закупівлю та переміщення техніки", - зазначено в повідомленні.

Так, лише до одного з "сервісів" зловмисників було підключено близько 50 замовників, за попередньою інформацією, серед покупців були також представники РФ.

Зазначається, що правоохоронці затримали фігурантів справи під час продажу однієї з баз даних в Івано-Франківську. Під час слідчих дій в офісі та за місцем проживання фігурантів провадження було виявлено комп'ютерну техніку з базами даних, яка є власністю держави та має обмежений доступ.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч.2 ст.361 та ч.2 ст.361-2 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА