16:58 12.12.2019

Трамп назвав безглуздим визнання Грети Тунберг "Людиною року"

2 хв читати
Трамп назвав безглуздим визнання Грети Тунберг "Людиною року"

 Президент США Дональд Трамп висміяв вибір американського журналу Time, що визнав шведську екоактивістку Грету Тунберг "Людиною року", і порадив їй навчитися "тримати себе в руках" та "розслабитися".

"Так безглуздо. Грета має навчитися справлятися зі своїм гнівом, а потім піти на хороше старе кіно з другом! Розслабся, Грето, розслабся!", - написав Трамп у своєму акаунті у Twitter.

Напередодні, за версією Time, Тунберг було визнано "Людиною року".

16-літня Тунберг стала наймолодшою, кому журнал коли-небудь присуджував це звання.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що президент Бразилії Жаїр Болсонару назвав Тунберг "маленькою шмаркачкою" після того, як 16-річна активістка написала у своєму Twitter-акаунті про вбивство корінних жителів Амазонії за спробу запобігти вирубуванню лісів, звинувативши при цьому світ у замовчуванні цього.

"Дивно, як багато свободи дає преса цій маленькій шмаркачці", - заявляв Болсонару.

Крім того, президент РФ Володимир Путін зазначав, що "не поділяє загального захвату щодо промови Грети Тунберг" на саміті ООН у Нью-Йорку у вересні цього року.

Він наголосив, що Грета "добра і щира дівчинка", проте зауважив, що "ніхто не пояснив Греті, що сучасний світ складний і різноманітний".

Путін також додав, що коли хтось використовує дітей або підлітків у своїх інтересах, це необхідно осуджувати.

У вересні 2019 року вона виступила в ООН, звинувативши лідерів у тому, що вони, не вживаючи заходів щодо захисту клімату, "вкрали" у неї "мрії та дитинство".

За останній рік Грета Тунберг здобула широку популярність. Вона активно виступає за захист довкілля й закликає до негайних рішучих дій для боротьби зі змінами клімату.

Грету Тунберг підтримує багато політиків і знаменитостей. З нею зустрічався особисто Генсек ООН Антоніу Гуттерреш, а також, наприклад, актор Арнольд Шварценеггер.

Активістка відмовляється літати літаками, аргументуючи це занадто великою кількістю шкідливих викидів в атмосферу. З цієї причини на різні великі заходи до інших країн світу вона вирушає або поїздом, або морським судном. Так, наприклад, на ГА ООН у Нью-Йорк зі Швеції вона добиралася яхтою. Проте змінний екіпаж летів до Нью-Йорка літаком.

Тунберг не їсть продуктів тваринного походження і переконала своїх батьків також стати веганами. 16-річна дівчина страждає від синдрому Аспергера, який сама Грета називає "даром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА