20:44 12.12.2019

Маруся Звіробій не довіряє представленим Нацполіцією результатам розслідування вбивства Шеремета

3 хв читати
Маруся Звіробій не довіряє представленим Нацполіцією результатам розслідування вбивства Шеремета

Ветеран АТО Олена Самбул (Маруся Звіробій) заявила, що якщо волонтера, військового медика Юлію Кузьменко (позивний "Ліса"), підозрювану у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, судитимуть, вона виступить на її захист.

Про це Звіробій заявила в ефірі "5 каналу", коментуючи оприлюднений Національною поліцією аудіозапис, на якому Кузьменко обговорює можливість замаху на Звіробій або викрадення її дітей.

"Нехай розбираються адвокати, поліція... Але навіть якщо цю "Лісу" посадять, я до неї на суд теж прийду її витягувати. Що зробиш? Єдність - вона така", - заявила Звіробій.

Вона зазначила, що не вірить у правдивість представлених на брифінгу з розслідування справи Шеремета доказів і експертиз.

"Я тільки "Пуму" (Інна Грищенко - ІФ) упізнала. Знаю її з 2014-го року. І характер її знаю. Мені не сподобалося, коли сказали, що вона "лідер". Гиркнула на чоловіка, і це означає, що вона винна? Це маячня якась. Характер - це не показник. Якщо я попереджаю президента, що його можуть підірвати, це ще не означає, що я його хочу підірвати... Одначе ж мені це "ліплять". Після цього звідки у мене може бути довіра до правоохоронців, до їхніх методів і експертиз? Тому я не дуже довіряю всьому, що я побачила і почула", - заявила Звіробій.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що військову медсестру Яну Дугар, волонтера і дитячого медика Юлію Кузьменко, а також музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка, а також подружжя Владислава та Інни Грищенків обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину.

Серед матеріалів справи на брифінгу були представлені матеріали, згідно з якими підозрювані, зокрема Кузьменко, обговорювали можливість дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні шляхом принесення "сакральної жертви", при цьому згадуючи відомого волонтера Марусю Звіробій.

Окрім можливості замаху обговорювався також варіант викрадення дітей Звіробій.

"Одна з нещодавніх розмов громадянки Юлії Кузьменко свідчить про обговорення ще одного можливого сценарію дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні шляхом вибору "сакральної жертви" з кола відомих і популярних у суспільстві осіб, а саме жінок у цьому випадку. Співрозмовниці в цьому контексті згадують свою близьку знайому - відомого волонтера та активістку Марусю Звіробій як можливу сакральну жертву", - повідомив Коваль.

Віг заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА