07:30 13.12.2019

Зеленський: У нас дуже великий відсоток ймовірності, що контракт на транзит газу з РФ буде підписаний до кінця року, питання в його терміні

2 хв читати
Зеленський: У нас дуже великий відсоток ймовірності, що контракт на транзит газу з РФ буде підписаний до кінця року, питання в його терміні

Президент України Володимир Зеленський впевнений у підписанні нового контракту на транзит російського газу в Європу з компромісним варіантом за кількістю років, які він буде діяти.

"Мені здається, що у нас дуже високий відсоток того, що буде підписаний контракт про транзит газу. Це важливо не тільки для України, але і для Європи. Ми про це говорили і в нормандській четвірці, і тет-а-тет з президентом Російської Федерації. Я бачу, що всі зараз налаштовані на те, щоб підписати договір. Тобто зараз головне питання в термінах цього контракту", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

Зеленський зазначив, що російська сторона спочатку запропонувала укласти транзитний договір на один рік, українська сторона запропонувала на 10 років. "Потім нам запропонували три роки, а ми запропонували компроміс 10 років. Думаю, ми зійдемося на нормальному (варіанті - ІФ). Дуже хочеться. Переговори будуть продовжені. Я чомусь, так можу сказати, впевнений, що ми підпишемо договір про транзит. Великі кошти для України. Нам це дуже потрібно ", - вказав він. Президент України підкреслив, що це питання є не політичним, а виключно економічним.

Реагуючи на згадку ведучої слів президента РФ Володимира Путіна на прес-конференції в Парижі після завершення нормандського саміту, який процитував цитату з відомого вірша "А у нас в квартирі газ. А у вас?", Зеленський сказав: "А у нас газопровід. І в цьому баланс".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА