08:26 13.12.2019

Аваков переконаний, що слідство не помилилося в справі Шеремета

2 хв читати
Аваков переконаний, що слідство не помилилося в справі Шеремета

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков упевнений, що слідство не помилилося при встановленні підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, але воно ще не дало відповіді на всі питання у цій справі.

"Ми провели фазу, коли затримали цілу групу і їм пред'явлені звинувачення. Як на наш погляд, обґрунтовані, і наші аргументи дуже серйозні. Ми тому зробили безпрецедентний великий і докладний брифінг. Але у нас немає відповідей на всі питання. Ця справа ще не завершена", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

Аваков нагадав про участь "королівського експерта Великої Британії, людини номер один у світі з аналізу фактів і відео". "Ми тут досить обґрунтовані і переконані, що ми не помилилися", - заявив він.

Водночас Аваков зазначив, що немає відповідей на всі питання щодо "механізму взаємодії", про роль деяких людей.

При цьому міністр підкреслив, що не може сказати все, що йому відомо. "На брифінгу було чи 5-7%, може бути, 10% інформаційних фактів, які ми можемо викласти. Думаю, що у цій справі будуть ще новини та буде інформація", - сказав він.

Аваков також зазначив, що підозрювані у вбивстві Шеремета люди, які були на війні, займалися волонтерством, хоча дехто "наживав будинки і машини на цьому "бізнесі", не повинні кидати тінь на всіх інших справжніх патріотів України.

"Але якщо суспільство дозволить собі пропускати заради заслуг на війні співучасть у вбивстві або коли ось снайпер застрелив дитину, то ми будемо як суспільство неспроможним. Ми ж з вами розуміємо різницю між справжнім патріотом і людиною, яка пропонує випустити в Києві чотири касети "Граду" , щоб "вони типу прийшли в себе і змінили владу", - підкреслив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА