14:40 14.12.2019

Прикордонники не пустили в Україну російську журналістику телеканалу НТВ, що прилетіла зі Стамбула

1 хв читати
Прикордонники не пустили в Україну російську журналістику телеканалу НТВ, що прилетіла зі Стамбула

У суботу вранці в аеропорту "Бориспіль" (Київ) прикордонники відмовили журналістці одного з російських телеканалів у перетині кордону через незаконне відвідування Криму, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Жінка прибула в Україну рейсом зі Стамбула. Як з'ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів і висвітлює соціальні теми. Під час прикордонного контролю громадянка також зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова ретельно і встановили обман", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, було встановлено факт незаконного в'їзду/виїзду до Криму, що потім підтвердила і громадянка РФ.

Водночас, як повідомляє російський телеканал "НТВ", сьогодні до Києва не пустили їхнього кореспондента Олександру Тонких.

Так, за порушення вимог закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" журналістці відмовили у перетині кордону і заборонили в'їзд в Україну на 3 роки.

У відомстві зазначили, що учора вранці прикордонники не пропустили в Україну ще одного російського журналіста, представника того ж телеканалу.

"Загалом із початку року виявлено понад 5 тис. фактів порушення особами порядку в'їзду/виїзду до/з тимчасово окупованих територій. За ст. 204-2 КУпАП щодо порушників складено понад 4,2 тис. адмінпротоколів", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА