Події

У США з'ясовують, чи спрямована "російська дезінформація" проти кандидатури Байдена

У Вашингтоні визначають, чи спрямована "російська дезінформація" проти учасника американської передвиборчої гонки Джо Байдена, повідомило в п'ятницю агентство Bloomberg з посиланням на джерела в національній розвідці США.

Агентство зазначає, що згідно з аналізом Дослідницького інституту зовнішньої політики на тему іноземного втручання у вибори 2020 року, Росія використовувала свої провідні ЗМІ для того, щоб вибірково поширювати вигідну і невигідну інформацію про кандидатів в президенти.

Зокрема, зазначається, що в грудні минулого року, особистість Байдена отримала негативне висвітлення в цих російських ЗМІ.

За даними Bloomberg, розслідування зокрема покликане визначити, чи намагається Росія підірвати авторитет Байдена, поширюючи суперечливу інформацію про його причетність до політики США в Україні в той час, як його син працював там в енергетичній компанії.

Директор Національної контррозвідки США Вільям Еваніна в свою чергу заявив, що "Москва може використовувати додаткові засоби впливу, такі, як поширення дезінформації, ведення операцій зі злому і витоку (інформації - ІФ) або маніпулювання інформацією ... для того, щоб впливати на політику, дії і вибори США.

"У міру того, як ми наближаємося до виборів 2020 року, єдине, що я можу гарантувати, це те, що вони (Росія - ІФ) продовжать кампанії з впливу і задіють нові канали поширення дезінформації", - зазначив Еваніна в заяві.

Повідомляється, що високопоставлені американські офіційні особи побоюються, що можливе втручання Росії у вибори США 2020 року може бути "більш кричущим", ніж у 2016 році.

У грудні минулого року директор ФБР Крістофер Рей назвав Росію загрозою для майбутніх в 2020 році президентських виборів в США.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У березні 2019 року команда Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору США. Той у посланні Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Трампа.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ