Події

Розмежування повноважень між Міноборони і ЗСУ - один із пріоритетів розвитку останнього на 10 років

Один із основних пріоритетів розвитку Збройних сил України на наступні 10 років - розмежування повноважень між Міністерством оборони та ЗСУ, а також між Генеральним штабом ЗСУ, Об'єднаним штабом ЗСУ, командуваннями видів (родів) військ (сил).

Як повідомляється в опублікованій "візії" (перспективному баченні - ІФ) Генштабу про розвиток ЗСУ на сайті Міноборони в суботу, зокрема, передбачається, що ЗСУ приймуть від Міноборони "невластиві йому функції разом із підготовленим персоналом".

Також планується, що Генштаб ЗСУ, Об'єднаний штаб ЗСУ (Командування Об'єднаних сил), командування видів (родів) військ (сил) розмежують повноваження "із планування застосування, управління військами (силами) і їх генерування, зокрема шляхом створення командувань підготовки (TRADOC ) в складі видів, окремих родів військ (сил)".

Крім того, в візії йдеться про створення операційних командувань Повітряних Сил, Військово-Морських Сил Збройних Сил України та придбання ними повноважень з управління відповідними силами і засобами в ході ведення операції сил оборони. Також передбачається, що в наступному десятилітті штаби будуть переведені на J, G, A, N, S структури.

Стосовно співпраці з НАТО пріоритетом для ЗСУ буде розробка і впровадження у всіх сферах діяльності ЗСУ стандартів і процедур, прийнятих в державах - членах НАТО, збільшення кількості підрозділів, що беруть участь в міжнародних навчаннях, коаліційних операціях НАТО, а також високий рівень професійної підготовки особового складу, зокрема шляхом професійного навчання військовослужбовців як в Україні, так і за кордоном, проходження ними військової служби на ротаційній основі в штабах НАТО усіх рівнів.

Планується, що 100% офіцерського складу та не менше 50% сержантського складу досягнуть рівня володіння англійською мовою не нижче СМР-2222.

У документі підкреслюється, що закупівля озброєння і військової техніки, перш за все, буде здійснюватися в інтересах військових частин, що виконують бойові завдання.

Ще один пріоритет - розвиток озброєння і військової техніки, насамперед сучасних засобів розвідки, РЕБ, зв'язку, ППО, засобів вогневого ураження (підвищення їх точності і дальності), зокрема забезпечення їх сумісності зі збройними силами держав-партнерів.

Також планується відновлення, утримання, розвиток інфраструктури і будівництво нових військових містечок, їх комунально-експлуатаційне забезпечення для розміщення органів військового управління (штабів), військових частин і підрозділів.

Також ЗСУ вважають пріоритетом розвиток системи територіальної оборони, а також підготовку території і населення України до оборони.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ