12:14 15.01.2020

Обладнання для припинення ядерної контрабанди на 1,5 млн грн передала Норвегія українським прикордонникам у зоні ООС

1 хв читати
Обладнання для припинення ядерної контрабанди на 1,5 млн грн передала Норвегія українським прикордонникам у зоні ООС

У вівторок у Лисичанську (Луганська обл.) відбулася передача українським прикордонникам, що служать в зоні Операції об'єднаних сил (ООС), обладнання для виявлення радіоактивних і ядерних матеріалів, дозиметрії та дезактивації на суму 1,5млн грн від уряду Норвегії.

"Загалом у рамках проекту надано дозиметри, спектрометри, інформаційні табло та систему дезактивації на загальну суму понад 1,5 млн грн", - повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України в середу.

Усю отриману спецтехніку прикордонники використовуватимуть у контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі під час перевірки людей і вантажів на наявність у них заборонених для переміщення через лінію розмежування небезпечних предметів і матеріалів, зокрема спеціальних ядерних матеріалів, радіоактивних речовин різного характеру та інших матеріалів, які можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання.

Присутній на заході голова місії посольства Королівства Норвегія в Україні Фредерік Артур зазначив, що важливою метою цього проекту є зміцнення потенціалу Держприкордонслужби України у боротьбі з незаконним переміщенням джерел іонізуючого випромінювання .

Він також наголосив, що уряд Норвегії надалі готовий надавати допомогу українським прикордонникам в усіх сферах, де це необхідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА