20:37 15.01.2020

Екс-нардепа Дзензерського оголосили в розшук

2 хв читати
Екс-нардепа Дзензерського оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило народного депутата Верховної Ради VII і VIII скликань Дениса Дзензерського в розшук.

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України в реєстрі осіб, які переховуються від органів влади.

Зазначено, що Дзензерський переховується від органів досудового розслідування, а датою його зникнення вказано 5 грудня 2019 року.

Статтею обвинувачення в реєстрі вказана ст.366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації), а запобіжний захід до колишнього парламентарія не застосовувався.

Як повідомлялося, в листопаді минулого року детективи НАБУ за погодженням з прокурорами САП 15 листопада повідомили Дзензерському про підозру в поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015-2018гг на суму понад 4,7млрд грн.

"Слідство встановило, що протягом 2015-2018 років екс-нардеп з метою приховування інформації про свій реальний майновий стан не задекларував наявність у себе невиконаних фінансових зобов'язань перед банківськими установами України на суму понад 4,7 млрд грн", - йдеться в оприлюдненій у вівторок прес-службою НАБУ повідомленні.

При цьому в Бюро зазначили, що оскільки на момент вчинення процесуальної дії особа була відсутня за місцем свого проживання, вручення письмового повідомлення про підозру здійснюється в порядку, визначеному статтями 278, 111, 135 КПК України (відправлено засобами поштового та електронного зв'язку).

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із січня 2017 року.

Раніше, 26 лютого 2018 року НАЗК затвердив і направив в НАБУ обґрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій народного депутата Дзензерського за 2015 і 2016 роки. Встановлено, що депутат не вказав в декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов'язання перед трьома банківськими установами на загальну суму близько 3,19 млрд грн. Крім того, в декларації за 2015 рік Дзензерський задекларував дохід у вигляді подарунка сумою 35 млн грн, законність підстав придбання якого не підтвердив доказами.

У липні 2018 року САП закрила кримінальне провадження за фактом невнесення Дзензерським в електронні декларації за 2015 і 2016 роки відомостей про фінансові зобов'язання на понад 4 млрд грн. У грудні Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття кримінального провадження, а в січні 2019 року НАБУ відновило його розслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА