19:16 18.01.2020

Іран передасть Україні "чорні ящики" літака МАУ, що розбився під Тегераном

2 хв читати
Іран передасть Україні "чорні ящики" літака МАУ, що розбився під Тегераном

Іран передасть Україні бортові самописці потерпілого крах під Тегераном літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

У Києві "чорні ящики" будуть обстежені міжнародною командою експертів, заявив глава Іранської організації цивільної авіації Хасан Резаєфар, передає інформаційне агентство Tasnim.

Очікується, що в роботі візьмуть участь експерти з Франції, Канади та США.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими. Пізніше Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

МВС України передало в Тегеран ДНК-зразки родичів загиблих для ідентифікації тіл і повернення їх до Києва.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українського народу 11 січня повідомив про домовленість з президентом Ірану Хасаном Рухані про те, що ніхто "не відкрутиться" при визначенні винних за катастрофу збитого в Тегерані 8 січня українського літака, про початок спільної роботи з розшифровки двох "чорних ящиків" і запевнив, що українська держава надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих і допоможе отримати компенсації від Ірану, перевізника і страхових компаній.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що спільна група експертів з Канади, України та Ірану отримає доступ до бортових самописців "на місці", після чого іранська сторона готова окремо передати їх Україні. Українська сторона зі свого боку наполягає на переданні "чорних ящиків" в Україну негайно, щоб забезпечити незалежність і об'єктивність розслідування.

17 січня Офіс генпрокурора України повторно звернувся до Ірану з вимогою передати "чорні ящики" в Київ.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА