Події

Помпео і Чавушоглу висловилися за укладення мирної угоди в Лівії і вироблення надійного механізму контролю

Держсекретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі в Берліні заявили про важливість досягнення угоди про припинення вогню в Лівії.

"Сьогодні в Берліні глава МЗС Туреччини Чавушоглу і я обговорили мирний процес в Лівії. Ми погодилися, з необхідністю досягнення офіційної угоди і надійного механізму контролю", - написав Помпео в своєму Твіттері.

Як повідомлялося, Помпео і Чавушоглу візьмуть участь у міжнародній конференції стосовно Лівії, що відкривається в неділю в Берліні.

Раніше високопоставлений представник американського держдепартаменту поінформував журналістів, що держсекретар "на полях" конференції має намір зосередитися на досягненні продовження перемир'я, виведенні іноземних військ з країни і політичному процесі під егідою ООН.

"У Берліні держсекретар зустрінеться зі світовими лідерами, він обстоюватиме три положення: по-перше, продовження дії режиму припинення вогню в Лівії, по-друге, виведення всіх зовнішніх сил, по-третє, повернення до політичного процесу, що здійснюється за сприяння ООН і під керівництвом Лівії ", - сказав чиновник на брифінгу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ