19:49 19.01.2020

SpaceX запустила космічний корабель Crew Dragon для випробування системи аварійного порятунку

2 хв читати
SpaceX запустила космічний корабель Crew Dragon для випробування системи аварійного порятунку

Компанія SpaceX у неділю здійснила запуск перспективного пілотованого корабля багаторазового використання Crew Dragon за допомогою ракети-носія Falcon 9 для перевірки роботи системи аварійного порятунку, повідомило NASA.

Запуск був здійснений о 10:30 за часом Східного узбережжя США (17:30 за Києвом) зі стартового комплексу 39А на космодромі на мисі Канаверал (штат Флорида). Усі випробування триватимуть близько 10 хвилин. На борту Crew Dragon, як екіпаж, перебувають два манекени, оснащені датчиками для стеження за їх "самопочуттям" у польоті, зокрема, під час чотирикратного перевантаження.

У рамках відпрацювання аварійної ситуації через півтори хвилини після старту ракети-носія Falcon 9 на висоті близько 22 км за командою з Землі від неї має відстрілитися корабель Crew Dragon. Вісім резервних двигунів SuperDraco корабля відведуть його на безпечну відстань від "аварійної" ракети і піднімуть на висоту 42 км. Потім від корабля від'єднається вантажний відсік, і капсула розпочне спуск для приводнення в Атлантиці в 30-35 км від космодрому на мисі Канаверал. На капсулі перед приводненням розкриються чотири парашути. До району посадки прибуде рятувальне судно.

Для випробування використано корабель, який вже раніше побував на орбіті.

У разі успіху корабель Crew Dragon буде сертифікований NASA для проведення пілотованих польотів до Міжнародної космічної станції (МКС).

Таким чином, США через вісім років після закінчення програми польотів космічних кораблів багаторазового використання "Шатл" в 2011 році зможуть знову отримати власний транспортний засіб для польотів астронавтів на орбіту. Наразі єдиним засобом доставки американських астронавтів на МКС є російські кораблі "Союз". Вартість польоту на "Союзі" для американських астронавтів становить $ 82 млн.

Як повідомлялося, на початку березня минулого року створюваний SpaceX американський космічний корабель багаторазового використання Crew Dragon здійснив успішний автономний політ до МКС. Після відстикування від станції капсула доставила на Землю результати наукових експериментів, проведених екіпажем станції.

Перший пілотований політ з екіпажем у складі астронавтів-ветеранів Дуга Герлі і Боба Бенці, які раніше літали на американських "Шатлах", планується здійснити вже навесні нинішнього року. Корабель повинен буде відправитися на МКС у двотижневий політ.

Належна Ілону Маску компанія SpaceX розробляє свій пілотований корабель у рамках контракту з НАСА сумою $ 2,6 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА