Події

У Кривому Розі осквернили пам'ятник жертвам голокосту, поліція відкрила справу

Пам'ятник жертвам голокосту, встановлений у Центрально-Міському районі м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, пошкодили невідомі особи, повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області в понеділок.

За даними правоохоронців, про пошкодження пам'ятника повідомили 19 січня місцеві жителі. Про характер пошкоджень не повідомляється.

"За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину, а також затримання причетних до його вчинення осіб", - йдеться в повідомленні.

Водночас на фотографіях, які оприлюднив у своєму акаунті у Twitter посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон, видно, що на меморіальній стелі, встановленій на спомин про загиблих у Другій світовій війну євреїв Криворіжжя, вандали зафарбували червоною фарбою напис.

"За кілька днів до святкування міжнародного Дня пам'яті жертв голокосту монумент жертвам катастрофи в Кривому Розі, неподалік будинку батьків президента України Володимира Зеленського, постраждав від вандалізму. Я сподіваюся, що справедливість візьме гору", - написав посол.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ