08:28 21.01.2020

Український літак у Тегерані був збитий двома ракетами класу "земля-повітря" із ЗРК "Toр-M1" - Bloomberg

2 хв читати
Український літак у Тегерані був збитий двома ракетами класу "земля-повітря" із ЗРК "Toр-M1" - Bloomberg

Український пасажирський літак, що зазнав аварії після вильоту з Тегерана 8 січня, був збитий двома ракетами класу "земля-повітря" малого радіусу дії, згідно з даними в другому попередньому звіті про розслідування Організації цивільної авіації Ірану.

За інформацією агентства Bloomberg, згідно з повідомленням, ракети були запущені по авіалайнеру Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ" із ЗРК "Toр-M1" з північного напрямку.

За даними розслідування, літак вилетів із Тегерана о 6:12 за місцевим часом і втратив зв'язок з авіадиспетчерами на висоті 8100 футів (майже 2469 метрів). Літак зник з екранів радарів вторинного спостереження о 6:15 та з радарів первинного спостереження о 6:18.

Вилучений реєстратор польотних даних і диктофон кабіни пілотів є "одними з найпередовіших у своєму роді у світі", а Іран не має засобів для їх декодування, зазначає агентство.

"Французькі та американські агентства з розслідування авіаційних подій відмовилися відправити до Ірану необхідне обладнання для розшифровки чорних ящиків", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 20 січня на зустрічі президента України Володимира Зеленського і спеціального представника президента Ірану Мохаммада Есламі в Києві йшлося про те, що в Україну прибуде група представників Ірану, які ознайомляться з технічними можливостями України для розшифровки чорних ящиків збитого літака. Вони також обговорили питання компенсації рідним і близьким загиблих та створення спільної слідчої групи для забезпечення ефективного розслідування і встановлення істини.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА