09:31 21.01.2020

США працюють над проектом зміни влади у Венесуелі - Помпео

2 хв читати
США працюють над проектом зміни влади у Венесуелі - Помпео

Держсекретар США Майк Помпео визнав, що Сполучені Штати спільно з союзниками і партнерами у світовому масштабі будують плани щодо зміни режиму у Венесуелі.

"Ми працюємо над проектом, який приведе до того, що Мадуро піде, а венесуельський народ зможе провести вільні та справедливі вибори. Ми розмовляємо з представниками Південної Америки, Центральної Америки, Європи - країнами всього світу, щоб добитися цього результату", - сказав він в інтерв'ю колумбійському телеканалу Caracol TV.

Помпео зазначив, що розроблена для зміни венесуельського режиму стратегія "працює фундаментально", і США мають намір продовжувати діяти в тому самому напрямі.

"Те, що ми зробили, - це зміцнили венесуельський народ, ми ясно дали йому зрозуміти, що світ на його боці. (...) Сьогодні майже п'ять десятків країн визнали Хуана Гуайдо законним лідером Венесуели, і ми запровадили жорсткі санкції проти режиму, що ускладнює завдання ним подальшої шкоди народу", - сказав Помпео.

За словами держсекретаря, "попереду ще багато роботи", але США "продовжують працювати над проектом".

"Кінець кінцем ми доб'ємося вільних і справедливих виборів нового президента, і тоді венесуельський народ зможе отримати світліше, краще і процвітаюче майбутнє", - висловив упевненість глава американського Держдепу.

Як підтвердження правильності виробленої Вашингтоном стратеги він згадав розвал СРСР.

"Я пам'ятаю, як колишній держсекретар США Бейкер говорив мені, що до падіння Радянського Союзу ніхто не вірив, що така стратегія працює. А потім це спрацювало", - сказав Помпео.

У відповідь на запитання про те, чи готові США відгукнутися на заклик президента Венесуели Ніколаса Мадуро про прямі переговори між двома країнами, Помпео порадив главі режиму "просто вести переговори з власним народом, народом, який він занапастив".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА