Події

Чиновники міграційної служби в Одесі налагодили бізнес з легалізації іноземців - СБУ

 Співробітники Служби безпеки викрили чиновників Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області на отриманні неправомірної вигоди за легалізацію іноземних громадян на території України, повідомив прес-центр СБУ.

"За різні суми грошової винагороди посадовці безпідставно подовжували іноземцям терміни перебування в Україні, виготовляли посвідки на проживання та документи, необхідні для отримання українського громадянства. Вартість "послуг" зловмисників становила від $3 до 5 тис. і залежала від платоспроможності замовників та складності випадку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, організатора злочинної схеми правоохоронці затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в центрі Одеси після отримання від "клієнта" частини хабара розміром $500. Зловмисники оцінили своє сприяння в $1300.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Затриманому готують повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших посадових осіб міграційної служби, причетних до оборудки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ