13:00 24.01.2020

САП передала до суду справу екс-директора "Спецтехноекспорту" про розтрату 55,5 млн грн

2 хв читати
САП передала до суду справу екс-директора "Спецтехноекспорту" про розтрату 55,5 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) передали на розгляд Вищого антикорупційного суду (ВАКС) справу екс-директора ДП "Спецтехноекспорт", якого підозрюють у причетності до розтрати 55,5 млн грн.

"Директор ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", із залученням своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектору цього підприємства, організував злочинну схему розтрати належних державі в особі державного підприємства "Завод 410 ЦА" коштів та виведення їх закордон на користь іноземної юридичної особи. так, під час виконання зовнішньоекономічного контракту на постачання продукції військового призначення, укладеного ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" як розпорядником майна ДП "Завод 410 ЦА" з іншою країною, вищевказана посадова особа, шляхом підписання відповідної угоди, залучила до його супроводження агента (посередника) - компанію-резидента Об'єднаних Арабських Еміратів", - повідомляє прес-служба САП в соцмережі Facebook.

Як встановило слідство, комерційний посередник за умовами контракту взяв на себе зобов'язання здійснювати від імені та в інтересах "Спецтехноекспорту" укладення та виконання контракту. За ці послуги на рахунок іноземного агента протягом 2015 року було перераховано належні ДП "Завод 410 ЦА" кошти в сумі 2,2 млн доларів.

"Зібрані слідством докази свідчать, що згаданий посередник жодних послуг, пов’язаних з укладенням (організацією укладення) або подальшим виконанням вказаного зовнішньоекономічного контракту, не надавав. Як наслідок цих протиправних дій службових осіб "Спецтехноекспорту" та безпідставного перерахунку агенту коштів за ненадані послуги, державі в особі ДП "Завод 410 ЦА3 було завдано матеріальні збитки на суму еквівалентну 55,5 млн гривень", - наголошують у САП.

Фігурантам справи інкримінують злочини, передбачені ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України (вчинення службового підроблення та умисної, з використанням службового становища за попередньою змовою розтрати майна, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави).

Обвинувальний акт у справі передано до ВАКС для розгляду по суті.

Як повідомлялося, 24 жовтня концерн "Укроборонпром" призупинив дію контракту з керівником держпідприємства "Спецтехноекспорт" Владиславом Бельбасом. Керівництво концерну повідомило, що розірвало контракт "із метою реформування функції спецекспорту і роботи відповідних підприємств".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА