14:51 24.01.2020

Кличко: Будівництво метро на Виноградар триває згідно з графіком

2 хв читати
Кличко: Будівництво метро на Виноградар триває згідно з графіком

 Роботи з будівництва метро на житловий масив Виноградар тривають згідно з графіком, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації в п'ятницю.

"Ми перебуваємо на будівельному майданчику на станції "Мостицька" на глибині 20 метрів. І ви бачите, який обсяг робіт тут виконано. Останнім часом було чимало спекуляцій, нібито роботи застопорилися і станції не відкриють у встановлені терміни. Представник "Київметробуду" зараз запевнив, що всі роботи тривають згідно з графіком", - наводить прес-служба слова мера Києва Віталія Кличка.

Він наголосив, що внутрішній корпоративний конфлікт у ПАТ "Київметробуд" не вплине на запуск метро на Виноградар до кінця 2021 року.

"Наразі триває технологічний процес. У середині лютого на будівельний майданчик привезуть тунелепрохідницький щит. Збір щита триватиме близько місяця. У квітні розпочнемо роботи з розробки тунелю під землею з "Мостицької" до "Сирця", - повідомив заступник гендиректора "Київметробуду" Юрій Золотарьов, зазначивши, що компанія в повному обсязі отримує фінансування від міста.

Тривають також роботи з розробки котловану від станції "Мостицька" до "Проспекту Правди", де тунель буде двоярусним. Крім того, завершено монтаж вентиляційного тунелю, який обслуговуватиме нові станції, йдеться в повідомленні прес-служби.

Пасажиропотік нових станцій становитиме понад 90 тис. пасажирів на добу. Довжина ділянки - 3,7 км.

Як повідомлялося, керівництво ПАТ "Київметробуду", що є генпідрядником проекту з продовження Сирецько-Печерської лінії столичного метрополітену, висловило готовність співпрацювати з правоохоронними органами для продовження будівельних робіт.

Як заявив раніше голова наглядової ради "Київметробуду" Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", причина зміни керівництва підприємства - незадовільні темпи будівництва метро убік житлового масиву Виноградар, через що терміни запуску метро відкладаються на рік.

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" у 2018 році уклало договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської лінії метро з "Київметробудом", що став переможцем тендера на ProZorro.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км передбачається побудувати дві станції - "Мостицька" і "Проспект Правди" - і відгалуження у бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року, а їхній бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА