19:12 24.01.2020

Порошенко вважає, що ДБР перешкоджає його міжнародній діяльності

3 хв читати

(розширена)

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) використовують виклики на допити з метою перешкоджати проведенню міжнародних зустрічей і візитів, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" і п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Після того як я 20 січня сам добровільно з'явився до приміщення ДБР, щоб припинити інсинуації щодо повісток і визначити, коли я зможу прийти на допит, мені сказали, що дуже важливо бути присутнім 24 січня. Я був змушений скасувати міжнародний візит - у Швейцарії в Давосі у мене було заплановано декілька міжнародних зустрічей, і я гадаю, що з високою ймовірністю вони моніторять мою переписку, побачили бронювання квитків і саме на цей день призначили допит як свідка", - заявив Порошенко під час спілкування із журналістами в холі будівлі ДБР.

За словами політика, кримінальні справи, у яких він є свідком, покликані створити шоу, а не розібратися в питанні.

"Тоді я сказав, що в разі, якщо я буду змушений скасовувати свій міжнародний візит, то прошу допитати мене сьогодні за всіма без винятку справами, які ви завели з незаконного звернення, яке написав Андрій Портнов (екс-заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича - ІФ). Всі справи проти мене заведено або з ініціативи Портнова або депутатів путінської "п'ятої колони". Мені пообіцяли 20 січня, що мені нададуть можливість і допитають за всіма справами. Сьогодні ж понад годину тривала дискусія про те, що вони відмовляються мене допитувати: то у них слідчих немає, то вони не готові. Їм необхідне шоу, шоу пишуть відомі сценаристи "Сватів" або "95-го кварталу". Шоу ми їм зробити не дамо", - додав екс-президент.

Порошенко переконаний, що своїми діями в ДБР хочуть зірвати його міжнародну діяльність.

"Наприкінці січня має бути Парламентська Асамблея НАТО, 27 січня я маю туди вилітати, вони призначають допит на 31 січня. Єдине, для чого це робиться - перешкоджання моїй міжнародної діяльності", - заявив депутат.

У свою чергу адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що допит слідчими ДБР п'ятого президента України був абсурдним, тому що слідчі явно демонстрували свою незацікавленість у його показах.

"Я не можу поскаржитися, що в моїй кар'єрі було мало абсурдних допитів, але цей був одним із найабсурдніших", - сказав адвокат.

"За сьогоднішні 4:00 я декілька сотень разів почув від слідчого Корецького фразу: "це ваша точка зору". На будь-яке заперечення з боку адвокатів, на будь-яке зауваження, що порушуються закони і відбувається щось непередбачене кодексом, ми чули лише одне: "це ваша точка зору", ми слідчі - нам видніше", - додав він.

Новіков наголосив, що допити потрібні ДБР для створення ефекту шоу, а не проведення слідчих дій.

Він констатував, що зміна керівника ДБР не вплинула на встановлення принципу верховенства права та законність у цьому правоохоронному органі.

Як повідомлялося, Порошенко отримав повістку про виклик для допиту як свідка на 24 січня 2020 року у справі про можливе скоєння державної зради під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі в 2015 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА