Події

Болівія припиняє дипломатичні відносини з Кубою

Болівійське зовнішньополітичне відомство оголосило у п'ятницю про припинення дипломатичних відносин із Кубою.

"МЗС Болівії інформує національну та міжнародну громадськість про те, що ухвалило рішення про призупинення із цього дня дипломатичних відносин із Республікою Куба", - йдеться в повідомленні відомства.

"Це рішення пов'язане із недавніми неприйнятними висловлюваннями міністра закордонних справ Бруно Родрігеса та постійними ворожістю і образами на адресу конституційного уряду Болівії та демократичного процесу", - наголошується в документі.

"Кубинський уряд систематично негативно впливав на двосторонні відносини, засновані на взаємоповазі, принципах невтручання у внутрішні справи, самовизначенні народів і суверенній рівноправності держав, незважаючи на бажання уряду Болівії підтримувати сердечні стосунки", - зазначає болівійське МЗС.

Раніше цього тижня глава МЗС Куби назвав тимчасового президента Болівії Жанін Аньєс "самозванкою, яка влаштувала переворот". Він також обвинуватив її у "низькопоклонстві перед США" і назвав "вульгарною брехнею" її висловлювання щодо ситуації з кубинськими медиками, які раніше працювали у цій країні в рамках гуманітарної програми.

У середині листопада минулого року влада Куби ухвалила рішення повернути на батьківщину 725 медиків і викладачів, які працювали в Болівії.

Про рішення відкликати кубинських співробітників із Болівії було оголошено незабаром після того, як у місті Ель-Альто - передмісті адміністративної столиці країни Ла-Пас - група місцевих жителів видала поліції трьох громадян Куби, в автомобілі яких було виявлено валізу з 90 тис. болівіано готівкою ($13 тис.). Згідно з даними болівійської влади, ці гроші були призначені для фінансування рухів, що підтримують екс-президента країни Ево Моралеса.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ