Події

В аеропорту "Бориспіль" з 26 січня почнуть температурний скринінг пасажирів з Китаю

В аеропорту "Бориспіль" з неділі, 26 січня, почнеться температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю, вже підготовлено фахівців та обладнання, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

"Із 26 січня (найближчий плановий авіарейс із Китаю) в аеропорту Бориспіль розпочнеться температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені і укомплектовані інфрачервоними термометрами", – йдеться в повідомленні на сторінці міністерства у Фейсбуці у суботу ввечері.

Також повідомляється, що в суботу World Health Organization (WHO) оновила рекомендації щодо скринінгу на пунктах в'їзду в країни, куди ще не потрапив новий коронавірус.

"Попередній досвід ВООЗ засвідчив, що введення скринінгу температури тіла для виявлення потенційних підозрілих випадків коронавірусу потребувало значних інвестицій і не було достатньо ефективним. Однак під час спалаху коронавірусу 2019-nCoV більшість випадків хвороби в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. Такий метод значно знижує ризик занесення збудника хвороби в країну", - наголосили в МОЗ.

Також для мінімізації ризику інфікування коронавірусом ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики ГРВІ.

Як повідомлялося, в грудні в китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу. Повідомлялося, що перші хворі підхопили вірус на міському ринку морепродуктів в цьому місті.

Двох хворих виявлено в Гонконзі, двох у Таїланді, по одному - в Південній Кореї, Японії та США. У Сінгапурі у зв'язку з підозрою госпіталізовано сімох людей.

Комітет експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я в середу проведе екстрене засідання з метою оцінити, чи є зафіксований в КНР новий тип коронавірусу загрозою міжнародній безпеці.

Кількість загиблих унаслідок зараження новим типом коронавірусу в Китаї досягла 17 осіб, повідомило в середу китайське телебачення.

23 січня аеропорт "Бориспіль" 21 січня отримав листа від санітарно-карантинного підрозділу ДУ "Лабораторний центр на повітряному транспорті МОЗ України" з роз'ясненнями щодо смертельного коронавірусу.

Своїм офіційним листом СКП повідомило, що контролює ситуацію і перебуває в тісному контакті з національними органами влади Китаю. А також не рекомендує будь-яких обмежень на поїздки і торгівлю з Китаєм.

В аеропорту поінформували, що інформація про виявлення на борту повітряного судна особи з ознаками інфекційної хвороби може надійти від екіпажу повітряного судна за 30 хвилин до прибуття в аеропорт або після зарулювання повітряного судна на місце стоянки.

В аеропорту "Бориспіль" наголошують, що співробітники аеропорту та інших задіяних організацій діють відповідно до затверджених технологічних інструкцій і максимально контролюють ситуацію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ