Події

Колишній радник Трампа підтвердив, що той затримував допомогу Україні, задля отримання компромату на Байдена

Джон Болтон - відставний радник президента США з національної безпеки - у своїй книзі, яка готується до випуску, визнав, що президент США Дональд Трамп намагався шляхом затримки фінансової допомоги Україні домогтися проведення українською владою розслідування діяльності батька і сина Байденів, повідомило видання New York Times.

Як пише газета, в неопублікованій книзі Болтон повідомляє, що він, держсекретар Майк Помпео і шеф Пентагону Марк Еспер тиснули на Трампа з метою направити вже схвалену Конгресом допомогу. Але в серпні 2019 року в розмові з Болтоном Трамп сказав, що вважає за краще не посилати жодної допомоги Україні, поки українські чиновники не нададуть матеріали про результати розслідування діяльності в Україні колишнього віце-президента США Джо Байдена - найбільш ймовірного суперника президента на виборах 2020 року - і його сина Гантера.

Чернетку книги Болтон направив для ознайомлення в Білий дім.

Випадок із затримкою допомоги Україні розглядається демократами в американському конгресі як тиск на українську владу, він став одним із основних пунктів обвинувачень на адресу Трампа на процесі про імпічмент президента, що проходить в Сенаті.

Демократи наполягають, щоб Болтон дав свідчення на процесі, Трамп і Білий дім виступають проти його участі.

Трамп заявив раніше: "Він (Болтон - ІФ) займався питаннями національної безпеки. Він знає, що я думаю з низки тем, з приводу іноземних лідерів, урядів".

"Крім того, тут потрібно зазначити, що він пішов у відставку не самим мирним чином", - додав президент.

Він пояснив, що було б неправильно, якби на відкритих слуханнях в сенаті Болтон, наприклад, почав би розповідати про те, що президент США насправді думає про того чи іншого іноземного лідера.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ