Події

Уряд посилює заходи безпеки для захисту українців від потенційної загрози коронавірусу

В Україні з 26 січня створено штаб при Міністерстві охорони здоров'я, який зможе повністю виявити коронавірус на ранніх стадіях і надати необхідну медичну допомогу українцям, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"З 26 січня в аеропорту Бориспіль всі пасажири прямих авіарейсів з Китаю проходять температурний скринінг тіла. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу Міністерства охорони здоров'я підготовлені, укомплектовані інфрачервоними термометрами та вже працюють в аеропорту", - написав Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

До оперативного штабу при МОЗ України увійшли представники Державної прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів та Державної митної служби України.

Прем'єр-міністр зазначив, що на пунктах в'їзду в Україну посилили контроль для своєчасного виявлення можливих випадків захворювання.

За його словами, нині в країні випадків захворювання на коронавірус не зареєстровано.

Гончарук також заявив, що перевірятимуть абсолютно всіх пасажирів, і тих, хто приїхав в Україну, і тих, хто подорожує транзитом.

За словами прем'єра, таку перевірку організували лише на прямі рейси з Китаю. Серед прибулих людей випадків зараження на коронавірус не виявили.

"Такі ж перевірки працюють в інших аеропортах світу. Наприклад, якщо людина приїжджає в Київ транзитом через Мілан, то температурний скринінг ця людина пройде в Мілані. Сьогодні (у неділю, 26 лютого - ІФ) наші фахівці вже зустріли перший рейс з Китаю, на ньому було 150 людей. Жодної людини з них, у яких були ознаки захворювання, не виявили, всі - допущені на територію України", - наголосив Гончарук.

Обов'язковий спеціальний огляд з боку ветеринарних служб також проходять і тварини, яких ввозять на територію України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ