Події

В Україні створили оперативну групу з протидії поширенню коронавірусу

При апараті Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України з 20 січня створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно поширення коронавірусу, повідомила прес-служба РНБО.

"Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що ситуація з поширенням нового коронавірусу перебуває на постійному контролі, й апарат РНБО України володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією з цього питання", - йдеться в повідомленні.

За його словами, моніторинг поширення нового коронавірусу (2019-n-CoV) здійснюється стосовно країн Азії (передусім КНР), Європи, США та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.

Зокрема, в цілодобовому режимі аналізують і вивчають заходи, яких вживають органи влади іноземних держав для запобігання подальшому поширенню вірусу, і статистики випадків пневмонії, спричиненої новим коронавірусом. Українські органи влади реалізують планові заходи щодо недопущення поширення коронавірусу.

Як повідомлялося, з 26 січня в Україні створили штаб при Міністерстві охорони здоров'я, який зможе повністю виявити коронавірус на ранніх стадіях і надати необхідну медичну допомогу українцям.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ