11:54 27.01.2020

Коронавірус із КНР через посилки не передається, стверджують у РФ

2 хв читати
Коронавірус із КНР через посилки не передається, стверджують у РФ

Голова Росспоживнагляду РФ Ганна Попова заявила, що посилки з Китаю безпечні і малоймовірно, що коронавірус може бути переданий таким шляхом.

"Сьогоднішні дані не передбачають випадків інфікування посилок, ризику інфікування через предмети, передані кудись", - сказала Попова журналістам у понеділок.

Вона зазначила, що є дані, що "вірус не витримує температури 40 градусів і не дуже стійкий у навколишньому середовищі, але це ще потребує підтвердження".

Раніше ЗМІ публікували інформацію про те, що росіяни почали відмовлятися від замовлень товарів у популярному інтернет-магазині Aliexpress, побоюючись, що разом із посилкою до них може потрапити вірус.

У свою чергу лікар-епідеміолог, перший заступник голови комітету з освітою і науки Держдуми Геннадій Онищенко в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив: " Уже приблизно 30 медичних препаратів, які сьогодні є, лікують, працюють проти цього вірусу. 12 з них - ті, якими ми лікуємо ВІЛ-інфекцію.

За словами Онищенка, зокрема, це такі препарати, як "Індинавір" і "Саквінавір". "Усі ці препарати працюють проти цього коронавірусу", - зазначив експерт.

Він повідомив, що вже науково встановлено, що цей коронавірус є комбінацією двох коронавірусів, один з яких від кажана, а інший від змій (стрічковий крайт і кобра).

"Змії їдять кажанів, через що відбулася мутація, яка вийшла на людську популяцію", - пояснив Онищенко.

Він додав, що наразі відомо про 39 коронавірусів, які перебувають під наглядом із 1965 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА