20:17 27.01.2020

Справи підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка передали до суду

2 хв читати
Справи підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка передали до суду

Державне бюро розслідувань (ДБР) передало до суду обвинувальні акти щодо двох учасників злочинного угруповання, підозрюваних у викраденні і вбивстві активіста Євромайдану, журналіста Василя Сергієнка.

"Один з учасників обвинувачується в створенні злочинної організації, яка діяла з листопада 2013 року до липня 2015 року на території Київської та Черкаської областей (ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України). Інший - у тому, що 4 квітня 2014 року в складі злочинної організації він незаконно проник на територію домоволодіння в м Корсунь-Шевченківському Черкаської області, викрав із застосуванням насильства і з особливою жорстокістю вбив активіста "Самооборони Євромайдану Черкаської області" та журналіста Василя Сергієнка (ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 162, п 3, 4, 6, 11,12 ч. 2 з т. 115 Кримінального кодексу України)", - повідомляє прес-служба ДБР у соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка викрали та вбили у квітні 2014 року.

У липні 2017 року прокуратура Черкаської області затвердила й направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства Сергієнка - Вадима Мельника та Віктора Горбенка.

16 листопада 2018 року Соснівський райсуд Черкас випустив під заставу підозрюваних в убивстві Сергієнка. Як повідомив заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, суд призначив заставу в сумі 2 млн грн підозрюваному в організації вбивства Мельнику та 800 тис. грн - одному з виконавців злочину Горбенку.

У свою чергу Мельник під час слідчих дій ім'я замовника не назвав.

23 серпня 2019 року Городищенський районний суд Черкаської області змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику на домашній арешт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА