20:50 27.01.2020

Суд у Болгарії заарештував Левіна на 40 діб

3 хв читати
Суд у Болгарії заарештував Левіна на 40 діб

Суд Бургасу (Болгарія) ухвалив рішення про взяття під варту терміном на 40 діб затриманого раніше громадянина України Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в причетності до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, повідомляє місцеве видання "Флагман".

"42-річний українець Олексій Левін, якого Інтерпол розшукував за червоним бюлетенем за обвинуваченням у вбивстві, переховувався на приватній квартирі в Бургасі. Це з'ясувалося на сьогоднішньому слуханні в Бургаському обласному суді, який розглядав запит прокурора про постійний захід тримання під вартою", - пише видання в понеділок.

Згідно з повідомленням, підозрюваний стверджував, що уклав юридичний договір про оренду з господарем будинку, де проживав, при цьому заявив, що у нього не було паспорта або посвідчення особи. У зв'язку з цим його підозрюють у тому, що він переховувався під іншим ім'ям. Також видання пише, що Левін жив у Бургасі з жінкою українського походження.

"Олексій просив суд про домашній арешт з електронним браслетом. Він заявив, що у нього була серйозна проблема зі здоров'ям - чотири операції на серці, які зробили йому в Україні, але не зміг це довести, виправдовуючись тим, що його медичні записи зникли під час його арешту поліцією в п'ятницю ввечері. Окружна прокуратура наполягала на тому, щоб він залишався під вартою до його екстрадиції до України, де йому загрожує до десяти років в'язниці", - йдеться в статті.

Як повідомлялося, на території Болгарії в результаті спільних дій українських і болгарських правоохоронців затримано Олексія Москаленка (Левіна), якого розшукували за підозрою в причетності до нападу на Катерину Гандзюк. 27 січня Офіс генерального прокурора направив до Болгарії запит на його екстрадицію.

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радницю мера Херсона Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Затримали п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна й Олексія Левіна (Москаленка) у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п.4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк. 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Левін після скоєння злочину виїхав із території України, й у січні 2019 року СБУ оголосила його в розшук. Згідно з оприлюдненою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року. В грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Левіну як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА