Події

Труба подав позов про визнання незаконним його звільнення з посади директора ДБР

Екс-директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба подав позов про визнання незаконним президентського указу про дострокове припинення його повноважень на посаді директора відомства.

"Подав позов до Верховного Суду про визнання незаконним указу президента України про дострокове припинення повноважень директора Державного бюро розслідувань. Зняття з посади було політичним рішенням, яке з'явилося в результаті реалізації сценаріїв різних груп. Оцінити його ефективність можна буде з часом. Проте має бути правове рішення", - написав Труба у своєму Telegram у вівторок.

За його словами, ДБР стало вершиною його професійної кар'єри. "Тому вважаю, що дострокове припинення повноважень на посаді директора має отримати, окрім політичної, правову оцінку", - пояснив Труба.

Як повідомляється на порталі "Судова влада України", Касаційний адміністративний суд 27 січня прийняв до розгляду позовну заяву Труби "про визнання протиправним та нечинним указу, визнання протиправним та скасування указу, відновлення на роботі", відповідачем значиться президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський звільнив Трубу з посади директора ДБР і призначив тимчасово виконувачем директора відомства Ірину Венедіктову, яка є народним депутатом фракції "Слуга народу" й очолює комітет Верховної Ради з питань правової політики.

Раніше Верховна Рада підтримала президентський законопроект №2116 "Про Державне бюро розслідувань" щодо вдосконалення діяльності ДБР. У зв'язку з суттєвою зміною повноважень директора ДБР із дня набуття чинності законопроектом припинялися повноваження діючого на той момент голови ДБР Романа Труби та його заступників і розпочинався процес із перезапуску органу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ