Події

Україна виступить у першому півфіналі "Євробачення-2020"

Україна виступить у першому півфіналі міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2020", що відбудеться 12 травня у Роттердамі (Нідерланди), повідомляє прес-служба конкурсу.

Представник України, згідно з результатами жеребкування, виступатиме разом з учасниками від Північної Македонії, Білорусі, Литви, Швеції, Словенії, Австралії, Ірландії, Росії, Норвегії, Кіпру, Хорватії, Азербайджану, Мальти, Ізраїлю, Румунії та Бельгії.

Водночас виконавці з Австрії, Молдови, Польщі, Сан-Марино, Сербії, Ісландії, Чехії, Греції, Естонії, Данії, Болгарії, Швейцарії, Фінляндії, Вірменії, Латвії, Грузії, Португалії та Албанії виступатимуть у другому півфіналі.

Згідно з правилами, відразу до фіналу потрапляють країни великої п'ятірки - Іспанія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія і країна-переможниця "Євробачення-2019" - Нідерланди.

Зазначається, що у 2020 році півфінали відбудуться 12 і 14 травня, а фінал - 16 травня. Загалом у "Євробаченні-2020" візьмуть участь представники 41 країни.

У фінальній частині українського національного відбору на "Євробачення-2020", який проводить НСТУ, цього року беруть участь 16 виконавців і гуртів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ