Події

Головою Держкіно призначено Марину Кудерчук

Кабінет Міністрів України призначив Марину Кудерчук головою Державного агентства з питань кіно, повідомив міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

"Уряд призначив головою Держкіно Марину Кудерчук", - написав Бородянський у своєму Telegram-каналі в середу.

Марина Кудерчук у 2019 році стала заступником голови Запорізької обласної держадміністрації. З 2017 року вона працювала в адміністрації кіноконцертного залу імені Довженка в Запоріжжі.

Як повідомлялося, 4 жовтня Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно. За результатами конкурсу фінальний етап пройшла лише Юлія Сінькевич. 21 листопада стало відомо, що Сінькевич не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди в четвертому турі конкурсу.

Після цього в центрі Києва розпочалася акція проти рішення конкурсної комісії Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) стосовно Сінькевич. Зокрема, учасники акції вважають, що вона, як єдиний кандидат, що пройшов до третього туру конкурсу на посаду, має очолити Держкіно, і вимагають у НАДС переглянути результати співбесіди та рішення про недопуск Сінькевич до наступного туру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ