Події

Захист Порошенка подає позови про відшкодування моральної шкоди у зв'язку з бездіяльністю прокурорів і слідчих

Захист п'ятого президента України, нардепа Петра Порошенка подає 14 позовів про відшкодування моральної шкоди у зв'язку з протиправною бездіяльністю прокурорів і слідчих, про що винесено відповідні ухвали суду.

У своєму блозі, розміщеному в інтернет-виданні "Українська правда" в середу, адвокат Порошенка Ігор Головань нагадав, що Верховний Суд України визначив відповідальність держави зі стягненням матеріальної шкоди за протиправну бездіяльність прокурора або слідчого.

За словами адвоката, слідчі судді розглянули скарги адвокатів Порошенка та винесли 14 рішень, які встановили протиправну бездіяльність прокурорів і слідчих.

"У зв'язку з інспірованим, як ми знаємо з опублікованих "Трубу прорвало" записів, посадовцями президентського офісу політичних переслідувань Петра Порошенка слідчими суддями постановлено 14 ухвал стосовно протиправної бездіяльності прокурорів і слідчих", - написав адвокат.

Зокрема, як зазначив Головань, чотири постанови стосуються прокурорів, шість - слідчих Державного бюро розслідувань, дві - посадових осіб Національного антикорупційного бюро, дві - слідчих Національної поліції.

"Тому подаємо 14 позовів про відшкодування моральної шкоди", - повідомив Головань.

При цьому він додав: "І це тільки початок".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ