Події

Зеленський закликає громадян звертатися до Офісу протидії рейдерству, як це зробив один із кінорежисерів

Президент України Володимир Зеленський закликає громадян звертатися до Офісу протидії рейдерству, який надасть їм необхідну допомогу у вирішенні їхніх проблем.

"Ви чули про Офіс протидії рейдерству? Ні? Так? Хай там як – він працює і працює результативно! Передмова. На проблему рейдерства громадяни справедливо жалілися мені одразу після обрання президентом. Незаконне заволодіння майном відбувалося по всій країні. Тому одним із першочергових завдань я визначив саме боротьбу з рейдерством", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Зеленський повідомив, що наприкінці 2019 року до нього звернувся кінорежисер Юрій Ляшенко, у якого рейдери захопили житло.

"Злодіїв не зупинили ні заслуги митця, ні його поважний вік. У 2009 році він хотів отримати спадщину – квартири від померлої родички, тож звернувся до відповідних державних органів. Тим часом нерухомість захопили сторонні особи. Попри перемогу потерпілого в судових процесах, нотаріус відмовився виконувати рішення Верховного Суду. Згодом Юрій Ляшенко дізнався, що квартири перереєстровано на третіх осіб", - розповів президент.

Зеленський зазначив, що, вислухавши кінорежисера, він у супроводі адвокатів Ляшенка відправився до Офісу протидії рейдерству, де комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації в терміновому порядку ухвалила рішення скасувати незаконну реєстрацію, а міністр юстиції України Денис Малюська підписав відповідний наказ.

"Після того як усі необхідні документи було отримано, особи, що незаконно займали квартиру кінорежисера, залишили її 30 грудня 2019 року. Юрій Ляшенко повернувся до своєї оселі", - підкреслив він.

Зеленський закликав громадян, які зіткнулися з фактами рейдерства, звертатися по допомогу до Офісу протидії рейдерству, який розташований у Києві на вул. Сверстюка, 15.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ